Meinaan tää blogi. Kai se tästä, siis.

Viime yö meni takiaisnelivuotiaan kanssa. Liimaantui selkääni vasten jossain vaiheessa eikä irti päästänyt, otsa kuumana pollotteli siinä ja sipisi. Silittelin ja torkahtelin, mitä marakatti nyt antoi torkahdella. Kuumeessa on vieläkin, parkaraasu.

Aamulla päässä takoi, mutta kahvi ei silti kuullostanut saati haiskahtanut miellyttävältä. Join kumminkin. Hyvin meni siihen asti kunnes kumarruin Ilarin vaippaa vaihtamaan ja meinasi tulla ylös. Ei pitäisi taivutella, ruokatorvenläppä (tai joku sitä virkaa hoitava liepuke) on mulla pikkasen löyhä aina raskautettuna ja näköjään sepätee hetpaikalla. Entäs jos mä huijaan sitä, etten mä mitään ole. Pysy tiukkana vaan...

Illalla mussutin vesimelonia kun siinä on foolihappoa, kuulemma. Ja se taas auttaa rautajuttuihin. Jotka mulla aina olleet vidurallaan. Ukko käveli olkkariin ihanan uunimakkaran kanssa ja haisutteli sitä siinä kun mää ryystin melonia. Toi pitäis isien oppaassa olla ensimmäisenä kiellettyjen listalla. En mäkään paista silakoita sen nenän edessä, koska ei voi niitä kihtinsä takia syödä ja silti niitä himoitsee.

Koiruus on päkäpäällä, taas kerran. Varasti eilen mun perintönorsupehmon ja repi sisukset pois. Nokkelasti kuitenkin niin että sauman pystyi ompelemaan siististi kiinni taas - ja mä kun en ompele yhtään mitään ja taas ompelin :)

Piti mennä tänään uimahalliin, mutta taitaa jäädä. Eilen tuli ekaluokkalaisen mukana kutsu kehityskeskusteluun joka on tänään - tosi paljon aikaa valmistautua lapsenvahtiarmeijalla (on päivällä). Sitten on kuoroa kahdella ja ratsastuksen kisatreenejä yhdellä - sik sak sanoo auto kun suhaan pienen kunnan toisesta laidasta toiselle laidalle. No, mielelläni minä että saavat harrastaa.

Ansu sai eilen uuden viulun, tai siis se tuli vihdoin, jo elokuussa tilattu. Olisko toi nyt puoliviulu sitten. Mäkin sitä jo testasin ja kahdeksanvuotiaalla oli hauskaa kun sai neuvo äitiä! Taidan pitäytyä pianossa, suht vaikeeta vedellä sitä jousta siinä painamatta liikaa tai liian vähän. Saati että pitää toisellakin kädellä tehdä jotain ja vielä lukea nuotteja. HUH! Plikka kuitenkin soittaa läksytkin jo itsenäisesti nuoteista lukemalla ja muutenkin taitava. Soittaa musiikkikoulun pikkujouluissa yksin yhden joululaulun.

Eilen tein pitkästä aikaa keittoa, ihan jauhelihasellaista vaan ja kattila tyhjeni pikapikaa. Täytyisi useammin vaivautua kuorimaan perunoita kattila piukkaan, sehän siinä se hankalin työvaihe on, vasinkin jos perunat on peukalonpään kokoisia.

Ilari on tosi innostunut akvaariosta, käy juttelemassa kaloille harva se hetki. Ja koiraa risoo. Hiukan huomionkipeä, sanoisin...