Täällä on yks poika ripaskataudissa. Osallisena asiaan voi olla myös metrilakun yletön syöminen, mutta toisaalta kun on vähän lämpöäkin niin ehkä kumminkin on ihan tautia. Kahta uutta sohvaa olen saanut jo pestä kyseisistä ylivuodoista, lopulta tajusin petata pojalle petin olkkarin lattialle. No, ei se siinä ole nytkään vaan yläkerrassa ketkuloimassa... Toivottavasti keskiviikoksi tokenee että päästään merirosvoristeilylle. Mies on silloin(kin) työmatkalla joten joudutaan sitten kaikki jäämään kotiin jos yksikin on kipeä *peukut pystyyn nyt*

Muksut oli nähneet siellä messuilla lauantaina Katri Ylanderin esiintymässä! Mä olin jotenkin katsonut että se laulais vasta illemmasti, mutta olikin ollut onneksi jo aiemminkin ja tyttäret hehkutti täysillä huikeeta elämystään. Mies hehkutti kans, kun oli ostanut mulle hienon sormuksen (Nomination). Tossa se nyt mua killittelee kommeena...sormus siis! Ja uuden rahapussinkin sain, aloin oleen jo aika kuuluisa siitä kolikoiden kylvämisestä kaupoissa, kun niitä joka revenneestä saumanvälistä kilahteli vierimään pitkin kauppojen lattioita... Nyt on uusi ja ehjä ja vielä oman paikakunnan tekele.

Eilen lähdin plikkoloitten kanssa raveihin Kokemäelle, nuorisoa oli myös mukana, mutta mies jäi pikkupoikain kans kotio suosiolla : oli niin järkyn kylmä! Mekin siellä jäädyttiin, vaikka oli kolme pitkähihasta päällekkäin mullakin ja vielä vettä ja tuulta hylkivä takki. Se hyytävä keli oli kyllä melkoinen, mutta sitkeästi me ja muutama muukin siellä jaksettiin olla. Käytiin samalla moikkaamassa Tikru-varsaamme ja sillä oli siellä kaverina joku suomenhevosgoljatti, jota se toisen koosta huolimatta näytti komentavan aika railakkaasti. Mutta oli siinä suokissa sellaista väsyttäjän tyyliäkin, joten ehkä se Tikrukin siitä vielä taipuu, jos toinen jaksaa oikein sitkeästi vaan tunkea turpaansa aina toiseen kiinni. [Ja tässä on siis tarkoituksena nimenomaan että joku vähän pomottaisi ja komentaisi varsaa, ettei siitä pääse kasvamaan ihan hultteinta maailman omistajaa. Toim. huom.] Itse raveissa oli enemmän tunnelmaa kuin varsinaista vauhdin hurmaa, eniten vaikutuksen teki montè (eli raviratsastuksen) -lähdön hurja meininki, siis kova vauhti ja hyvät reisilihakset omaavat ratsastajat. Oman kylän polle ei päälähdössä (Vilperi-ajo) oikein pelittänyt, mutta ei se mitään. Kotona mentiin saunaan lämmittelemään hyhmät pois ja ilta tulikin sitten jo nopsaan ja taas arkeen valmistautuminen ja nukkumaan meno.

Tänään oli Julialla jännä aamu, kun menivät luokkaretkelle Kiviniityn eläinpihaan. Tärkeenänsä tyttö pakkaili eväitä ja nenäliinoja sadetakkia olkalaukkuunsa. Ansulla on huomenna oman luokkansa retki, menevät pyöräreissulle!

Tänään on jo keritty sohvienpesemisen lisäksi kuskaamaan koululaisia, kokkaamaan ja raivaamaan keittiötä jne