Illalla tuli syötyä oikein urakalla salaattia, esikko halusi että tehdään ja sitä varten täytyi käydä toiseen kertaan kaupassakin. Olikin kyllä erityisen hyvää, miesparka luuli että siitä saavillisesta olis jäänyt sille aamuksi annos  mutta niin oli kippo tyhjä kun viimeiset poitsui köökinsuunnasta. Mies läksi aamulla aikaseen töihin , tuli kyllä heittään esikon sitten ajallaan kouluun (huom, mä en pyytänyt:)) ja söi siinä samalla lennossa leipää. Se ikinä saa itteleen mitään tehtyä jos mää en ole laittamassa :) Meinaan aamusin, kyllä se kokata osaa kaikkina muina vuorokaudenaikoina.

Ansulla on hiihtoa tänään, jos mä oikein ymmärsin sen runomouodollisen lapun jonka kotio kantoi. On joku kulttuuriviikko heitillä ja tiistain kohdalla mun mielestä luki että tutkitaan vanhanaikaisia esineitä ja hiihdetään uudenikaisilla suksilla, eiks se silloin sitä tarkoita...? Sais olla suomennokset äiteille aina lappujen mukana...en kuitenkaan uskalla ääneen ehdottaa sitäkään ettei laita mua koulunpenkille uudestaan *heh*.

Ulkona on kaunista, hevosetkin "laiduntaa" jo ulkona (mitä kumma ne on syövinään kun kulkevat turpa lumisessa maassa koko päivän? Siis onhan siellä heinäkasoja mutta eri paikassa...) ja joku ulkopaikkakuntalainen puppe vissiin juoksenteli meidän pihassa aamutuimaan ja teki koirat hulluiks, kummatkin siis oli sisällä mutta näki sen räbitin ja meteli oli sen mukainen. Sitten kun luonnonelikko oli turvallisesti kaukana ja päästin ton vipinäkintun ulos niin meinasi lähteä samantien jälkien perässä huut helkkariin. *huoh* Yleensä paikalliset jänikset ei tule tänne meille, mutta tää oli varmaan joku turisti. Hevoslaitumella menee paljonkin pupuja, pollet tykkää niitä katella, jakavat porkkanatkin sulassa sovussa. Yks mökkinaapurin (kaupunkilais?-)vieras kerran kysäisi että miten me saadaan nuo rusakot pysyyn tuolla laitumella... Oli niitä aamutuimaan katellut kauempaa ja aatellut että ovat meidän "karjaa"...

Kävelin eilen lasten kanssa tossa meidän tiellä ja aattelin että tulis jo kesä, tulis naapureitakin ja elämää tännekin. Ruohonleikkurit puksuttais harva se päivä ja veneet lipuis pitkin jokea virvelit viuhuen. Grillatun makkaran tuoksu ja saunan pesän savu tulvisi meille asti - olisi kesä!

Kesää ennen tulee kuitenkin kevät ja pääsiäinenkin ja mun täytyis jo varmaan kohtpuoliin viritellä ruohot kasvamaan, viimevuonna oli joku fiba joko kylväjässä tai siemenissä (mä veikkaan siemeniä :)), koska oli suunnilleen vappuna vihreää vasta. Suklaamunakausikin taas alkaa, eikä niissä munissa mitään, mutta ne hilkutin vimpaimet mitä niiden sisältä tulee! Argh!Oliskin ehjiä, järkeviä ja edes jokseenkin koossa pysyviä. Joskus harvoin onkin.

Kaksi kuppia kahvia eikä tunnu missään. Taidan mennä tekeen kurkkuleivän ja ottaa appelsiinimehua kaveriks. Esikon aamuinen luonnonjugurtti-mysli-mössö jota tarjoili mulle, oli kyllä juu ihan hyvää ja varmaan terveellistä ,mutta ei siitätälläinen tuplanälkä lähtenyt :) Söin varmaan liian vähän...

Ansu auringonpaisteessa:

417418.jpg