Siitä risteilystä voisin pikaisesti tehdä selostuksen: lähdimme siis intoa piukassa turkkuseen keskiviikkoiltana, mummu ja pappa etunenässä ja meidän sakki takanenässä. Terminaalissa näytti siltä että olemme laivalla ihan keskenämme, mutta tuli sinne sentäs muutama venäläinenkin seuraksi. Hytit olivat oikein kivasti vierekkäin taas ja majoituimme tuttuun tapaan pareittain, paitsi minä olin kahden pienimmän kanssa (Ilari kun sai matkasängyn sieltä ja me olimme Asserin kanssa parisängyssä). Myöhään kymmenen aikaa illalla oli vielä seisovanpöydän vuoro ja kaikki jaksoivat syödä mahat pullolleen kaikenlaista- paisti minä en kertakaikkiaan jaksanut enää jälkiruokia edes katsella, ähkytti senverran (mikä oli sinänsä hyvä että maha täyttyi siis salaateista ja kaloista eikä suklaamoussevaniljakastikeherkuista). Kaupasta haettiin vielä naposteltavaa ja eikun maaten. Ilarikin nukahti ihan hyvin, vaan yölläpä alkoi huuto ja rauhoittui vasta vieressäni - ja siihenpä ei mulle mahoineni jäänytkään enää kovinkaan monta neliösenttiä tilaa levätä ja olin aamulla ihan jäykkä ja väsynyt. Lasten riemu oli kuitenkin mukaansatempaavaa ja väsymyskin unohtui. Päivän aikana syötiin, käytiin leikkilandiassa (Julia voitti piirustuskilpailussa!!), ostettiin pikkukivaa papan antamilla rahoilla - jokainen lapsista maksoi ostoksensa itse, Ilarikin lopulta kun oli ensin imeskellyt kaksikymppistään hetken uhkaavan oloisesti- , otettiin päivätorkkuja, ihmeteltiin merta ja ohittavia pikkulaivoja, shoppailtiin meikkipuolella esikoisen kanssa hajujen ihmeellisessä maailmassa, jne. Iltapäivällä Esikoinen torkahti Ilarin viereen, mies lähti varaamaan karaokevuoroja itselleen ja minä lähdin kolmen keskimmäisen kanssa uimaan ja saunomaa. Olihan elämys, voe tokkiinsa. Sauna oli hieno mutta kuuma, kinkut vaan sihisivät kun yritettiin johonkinpäin istahtaaja korvat käpristyivät rullalle ilman löylynheittoakin. Olisko ollut pikkasen liian kauan liian kuumana se sauna...? Altailla ei ollut paljoa väkeä, saatiin lillua porealtaan kuumuudessa ihan rauhassa ja lapset laskivat välillä liukumäkeä niin että tuopposiaan nauttineet siirtyivät roiskeita pakoon kauemmaksi. Oli kyllä mukavaa ja saunan kuumuus teki kuitenkin ihan hyvää! Illalla laivalla oli vielä joku euroviisuparodiadragshow ja sitä puolella korvalla seurattiin, toinen puoli seurasi pahoinvoivia lapsia: Julia ja Ansu alkoivat pähkinänsyönninjälkeen oksentamaan ja kulkivat lopulta maihinkin muovipussit rintamuksilla varmuuden vuoksi. No eipä ollut vaikeuksia saada tietä uloskulkiessa *vink* Kotimatkalla alkoi Ilarikin huutaa taas ja Asseri hiljentyä: molemmissa kuumetta.

Kaikki suht hyvissä kantimissa nyt, tytöt jo koulussa tuliaisineen, pojatkin leikkivät ja jaksoivat käydä mun kanssa aamulla neuvolassakin (kaikki ok, hb hiukan laskenut...). Hevoset olivat pärjänneet hyvin hoitajan kanssa, mutta koira sensijaan oli ensin meinannut ettei päästä hoitajaansa sisälle (hurrrrja vahti) ! No oli sekin sitten siitä leppynyt ja kaikki mennyt hyvin: NYT vaan koira on ryöminyt perässämme nämä päivät anteeksi pyydellen ("jotain mun on täytynyt tehdä kun mut jätettiin tänne") ja valitettavasti kun käyn edes kaupassa tms niin koira panikoi ja pissii sisälle *huoh*. Kai se siitä, kuitenkin, sekin.

Illalla on vanhempainyhdistyksen kokous, lahjotaan läksevät ja suunnitellaan tulevaa kautta, ihan hyvä päästä kesätauolle senkin puoleen, että ensi kausi onkin sitten mentävä mun luotsauksessa.