Aattona haettiin ensiksi taimia: oranssinpunakukkaista hanhikkia muutama pensaanalku, sitten taalainmaankoivu (sellainen riekalereunainen lehti) ja hevoskastanja (yritys nro sataviis saada se kestämään talvi). Sitten huruteltiin Halkivahaan hakemaan Velho ja Kauno, eli uudet perheenjäsenemme kääpiöluppakanit. Olivat juuri luovutusiässä ja oikein suloiset tietenkin! Nähtiin samalla lapinkoiranpentue ja nöffipentue ja sain tehdä itseni kanssa töitä että en varannut meille yhtä mustaa lappalaispalleroa... Nöffit oli kyllä toki suloisia myös, mutta kun jo on yksi jättikokoinen koira niin tietää mitä se on... (mä en ikinä unohda niitä NUOREN pennun pisujärviä tai meriä oikeastaan, kun ne täytti koko alakerran meidän huushollista... ja silti sitä lirua riitti uloskin :)) Mieskin rupesi kotona miettimään lapsille oikein oivaa harrastekoiraa ja sitähän se suomenlapinkoira varmasti olisikin, mutta ei nyt ainakaan vielä varattu. Toivoa sopii että viimeisetkin olisi otettu ennenkuin siellä käydään viikon lopulla uudestaan...

Kanipojjaat kotiutuivat hyvin, ovat rohkeampia kuin leijonanharjat meille tullessaan ja lapset hoitavat pikkuisia hienosti ja hellästi. Ilmojen vuoksi vauvat ovat pääosin sisällä häkissään, jos helteet saapuvat, niin nostetaan häkki terassille. Isommat Puppet ovat ulkohäkissä tomerina ja pöyheinä.

Aattoiltana saunottiin ja grillattiin ja sateen salliessa oltiin aina välistä siellä ulkona muutenkin. Illalla mies laittoi muutaman pöllin rantakivelle ja katseltiin pikkukokkoa siinä valoisassa yössä. Oikein mukavaa!

Juhannuspäivänä saunottiin vihtalöylyt keskellä päivää ja mentiin sitten mummulaan grillaamaan, minä ja tyttäret pyörillä, muut tavaroiden kera autolla. Illalla kotiuduttiin ja oltiin taas ulkona minkä voitiin. Minä paistoin sata kiloa räiskäleitä omalle ja naapurinväelle ja valvottiin taas aika myöhään.

Sunnuntaina olikin ihan nuokku olo valvomisen johdosta, torkuin sohvalla joka välissä. Käytiin täydentämässä ruokavarastojakin, tosin eihän kaupoissa ollut mitään muuta kuin maitoa, juurkaan... Esikko läksi ratsastusleirille ja nyt lähden viemään loppuja tyttöjä srk:n leirille. Asseri menee päiväksi mummulle ja minä mietin pikkupoikain kanssa jotain jänskää tän vesisateen keskellä...