Tosin sitä ei täältä sisältä huomaa, onneksi. Olisi voinut niinkin käydä että huomattaisiin jäätyneistä jäsenistä. Eilen illalla meinaan tapahtui taas modernin tekniikan riemuvoitto: meille ei riittänyt sähköä. Eikä siis edes asuta missään niin korvessa, vaan sattumoisin yhden muuntajareitin viimeisenä, maantieteellisesti. Kun muut sitten matkan varrelta käyttävä rutkasti sähkövempeleitään, niin meillä katoaa jokatoisesta sähkölaitteesta virta. Tosi kivaa. Kuten esim että hella toimii, uuni ei. Tiskikone ei, mutta keittiön telkkari papattaa vaikkei tarvitsisi. Ja aina jääkaappi ja maalämpöpumppu hiljenee. Eli me ollaan kylmissään ja maidot taas kuumissaan. Tasan ei käy onnen lahjat... Onneksi vika korjattiin eilen ihan ajoissa ja pirtti ja putket ei ehtineet jäätyä... Kolmisen vuotta sitten kun muutettiin tähän, niin asiasta sähköyhtiölle nootitettiin ja tivakkaan sävyyn - erinäisten mittausten jälkeen totesivat virallisesti meille että tosiaan jännite ei aina ole riittävä meidän huushollissa ja asia korjattaneen jonain vuonna. Kun eivät voi nostaa jännitettä ettei muuntajaa lähellä olevat talot pamahda laitteineen. Nyt sitten väliin tuli yksi talo lisää ja yksi sähkönkäyttäjä siis lisää ja me kärvistellään täällä yhä vaan näiden ongelmien kanssa. Ja laskussa eivät todellakaan huomioi että laatu on mitä sattuu, ehei. Ja siihen en kyllä rupea näillä taksoilla että sammutan ensin pirtin pimeäksi ja menen sitten saunaan.... joku roti sentäs olla pitää.

Eiliset pirskeet sujuivat iloisissa merkeissä, siistihiuksinen sankari oli onnessaan kaikesta ja muutenkin oli mukavaa. Minä ja esikko syötiin Runebergin tortutkin päivän kunniaksi, muille ei karvasmantelimuhkurat maistuneet, mutta kaikki muu teki kauppansa.

Tänään on pakkasta uhkaavan paljon, jätettiin polletkin sisälle.Lapset painelivat kouluun henki höyryten ja niin höyryää kyllä jokikin. On aika aavemaisen näköinen, melkein odottaa kuulevansa suden ulvonnan... no täällä ei ulvo kyllä muut kuin korkeintaan meidän koira silloin kun Ansu soittaa viululäksyjään. Ja no äiti ulvahtelee joskus, vahingossa...

Vauhtiveikot :

379455.jpg