Lapsilla syysloma (kouluista). Vanhin meni töihin ja muut odottaa mummulle pääsyä, tai siis että minä tästä kampean itseni ihmismäisiin vaatteisiin ja porukan autoon. Kaksi nuorinta jää mun iloksi kuitenkin, etten ihan pääse tylsistyyn tänäkään päivänä. Silti olo on kummallinen, en kauheasti ole ollut noin pienellä porukalla - vaikka tässä onkin vaan päivästä kyse.

Eilen oli ihan kiva päivä, näitä kotiäidin luksuksia taas: vaihdoin suunnitelmaa päivän ohjelmasta ihan vain siksi että halusin! *nih* Ei menty perhekerhoon, vaan kurvattiinkin kaupunkiin ja ostiskeltiin vähän sormikkaita ja pipoja vol 2 (tarkoittaen että syksyn eka saalis alkaa oleen hukattua ja puhki kulutettua...) ja ostinpa 5v pojalle ulkoilupuvunkin, ihan vaan arkikäyttöön. Oli siitä niin innoissaan, että istui vällyt  päällä kotona siiheksi että isänsä saapui kotio näkemään hänen uudet vaatteensa! Hiukan oli hiki päässä, mutta kerrankin istui hiljaa paikallaan ilman käskemisiä :) Ostin Ilarille (2v) myös "vanhanajan" lapaset, joissa on se naru laitettavaksi vaatteiden alle. Poika on niin monet hanskat hukannut meidän plantaasille (tai aina sen toisen hanskan...) ja koira luultavasti viimeistellyt työn , joten jos nyt pysyis tallessa vähän pidempään. Tai sitten katoaa koko systeemi johonkin kuraprutakkoon...

Joskus taannoin puhelin, että ekologinen tikitys on alkanut kuuluun meikän korvien välissä. No nyt ollaan siirrytty pikkuhiljaa roskien (jätteiden) kierrättämiseen, energian säästöön ja muutenkin ekompiin valintoihin. Ansu the Luonnonlapsihan jo taannoin mua valisti että auton sijasta voitais käyttää kyllä hevosta ettei ilmakehä tuhoudu ja esikoinen hallitsee kierrätyksen mennen tullen: käyvät koulusta kivasti aina jäteasemalla ja luonnonpuistossa peräkanaa, jotta asenne pysyis yllä. Sähkönsäästöstä en tiedä vielä konkreettisesti että miten se esim laskussa näkyy, mutta ollaan kuitenkin opeteltu sammutteleen valoja ja koneita kun niitä ei käytetä. Ja laturit irti seinästä latauksen jälkeen! Tää oli mulle se vaikein muistettava, aina vaan tuli napattua se vikine irti piuhasta ja menoks vaan ilman että tuli kyykittyä irrotteleen johtoja pistorasioista. Nytpä tulee. Sisälämpötilaakin ollaan koitettu laskea, vaikka se on vielä vähän hakusessa. meillähän on maalämpö ja isot lämmitettävät lattiat alueina ja termostaatit toimii hieman jälkijuna-tyylillä: joka tapauksessa ollaan koitettu panostaa uunin lämmittämiseen keittiössä (siis leivinuunin) ja olkkarin takkaan sitten jatkossa, vielä ei ole niin kylmä ees tullut.

By the way, "kehuskelin" täällä pököpäisellä varsalla ja heti auttoi! Tammalainen on ollut oikein mallikkaasti taas viime päivät! Vautsi!