Mikähän siinä, että aina sanotaan "nyt eikä viidestoista päivä" niin negatiivisessa hengessä, ihan kivaltahan tää vaikuttaa. Pimeältä ja tuulettomalta, ei siis eroa neljänteentoista päivään. Tai mihinkään muuhunkaan, oikeastaan. Lupasivat myrskyä eilen ja varasin taskulamppuja, takkapuita ja kynttilöitä käden ulottuville, illalla humahteli muutaman kerran enteilevästi ja sitten laskeutui niin aavemainen hiljaisuus, että en saanut nukuttua. Ei niin hiljaista ole koskaan, edes yöllä. Ja taas oli... Se myrsky iskee sitten, kun mulla ei ole mitään katastrofitarvikkeita löydössä, täähän olis ollut liian helppoa jo.

Eilen käytettiin mummua jumpalla ja ostin siinä välissä lapsille joulujuhlavaatteet. Että mä olen hyvä! Rahaa meni viiden lapsen pukemiseen 51 euroa ja aikaa viisitoista minuuttia. Kannatti parkkeerata auto sellaisten liikkeiden eteen jossa luki hajakokoja aletangoista. Ennenkin olen noista merkkivaateliikkeistä hakenut jotain alennuksesta, ovat muuten NIIN tyyriitä, mutta yleensä ei ole meikäläisten kokoja ollut. Nyt oli pojille ihanat "herrapaidat", samanlaiset tietysti, Julialle vaaleansiniruudullinen mekko, Ansulle punakuvioinen ja esikoisellekin löytyi sellainen hulmuhelmaesmeraldakilkutinhame jota on aina ruinannut. Olivat lapsetkin oikein tyytyväisiä saamisiinsa.

Illalla oli kerhojen yhteinen pikkujoulu ja piti mennä sinne varsinkin pienten kanssa, mutta Ilari jäi isänsä syliin nuokkumaan, joten menin kolmen keskimmäisen kanssa.Juhla oli hyvin järjestetty, ohjelma monipuolista ja puuro hyvää! Lopuksi lapset saivat hakea yllätyspussin kuusen alta itselleen ja siellä olikin mukavia yllätyksiä: joulukello kuuseen, kynttilä yms, eikä vaan sitä ainaista omena-rusina-yhdistelmää =) Ja Juliaa nauratti tietysti suuresti kun siellä oli Julia-suklaata...kotimatkalla puhuttiinkin sitten kannibaaleista ja muusta yhtä viehkeästä. Meillä on kovin jouluiset nää aihealueet aina.

Iltamyöhällä menin tekemään pikku hiukopalaa itselleni - mies ei jaksanut vaan kuorsasi jo sohvalla- ja tässä ihan rehellisesti myönnän syöneeni paljon. Kuusi paahtoleipää metvurstilla ja sinappikurkkusalaatilla. *NAM* Minä lihon ja olen kohta ihan oikea possu. Älköön kukaan havitelko mua silti joulupöytäänsä, ainakaan tarjottimen kanssa...

Tänään sitten kuskataan Ansua ensin viuluharkkoihin, sitten viuluesitykseen ja isäntä saa kuskata esikoista ratsastaan ja jouludiskoon. Muut lapset ovat siinä mukana, jommassa kummassa automobiilissa. Huomenna on koulusta joulujuhla, vaikka ensi viikko vielä koulua onkin.