Tähän on tultu: kun kuopus rupesi nukkumaan yöt, valvonkin äitini takia :) Hyvin on mummu juoksuttanut yötä päivää, alkaa vissiin parantua pikkuhiljaa ,käskytyksestä päätellen...

Luntakin sitten tuli, kätevästi kerralla koko talven satsi ja auramiehet painaa pitkää päivää. Yölläkin kolisi ja vilkkui ja silti oli aamulla hanget korkeat nietokset, ei päästy etuovesta edes pihalle, piti mennä sivuovesta lapioimaan. Ja saappaanvarret eivät riittäneet, vaan sukat uivat lumessa hetsilleen. Koirakin ryömi auton alle piiloon, yritä siinä sitten pissattaa toista. Sama oli mummun koiran kanssa - mokomatkin luontokappaleet.*murh* Hevoset saivat jäädä talliin, laitetaan sitten päivällä pihalle jos pääsen kauhomaan sinne asti. Mies pääsi nelivetomaasturilla vaivoin tältä plantaasilta pois ja soitteli että mun autolla on turha yrittää. Joo, enpä yritä siis, kun en edes löydä koko autoa tuolta pihalta. Tallista oli muuten eilen löytynyt kuollut lumikko -uih.

Julialla on pää kipeä, eilenillalla jo valitti ja jäikin nyt kotiin potemaan. Luokallansa on vesirokko epidemia, meillä se on kyllä jo ollut (paitsi Ilarilla), mutta kai sitä voi kaikkea muutakin pöpöä olla liikkeellä. Tai sitten tytöllä on öitinsä sääpää - särkee ilmanpaineiden mukaan. Voi äidinperintöä, jos näin on.

Leivoin eilen sämpylöitä ja tänä aamuna meni viimeiset - parin litran taikinasta. Hyvä kun maistui. Sain itsekin yhden - koira tosin varasti siitäkin puolikkaan.

Ulkona on talven ihmemaa ja Touhupoika 4v haluaa sinne heti kaikki. En saa kyllä Iltsulle sinne rattaita eikä poikaparka ilman pysty siellä olemaan - uppoaa umpisukkeluksiin muuten. En tälläistäkään muista ihan heti olleen. Näin kotona kökötellessä tietysti kivan näköistä, kun on valkoista. Liikekannalla olevat voivat olla muuta mieltä.

Kohta täytyy kuoria noin sata pottua muusiin, että saa sitten porukka apetta , kun on näläkä.