*Ketkä päättävät televisiokanavien ohjelmista? Siis minkälaiset ihmiset; ikäiset, näköiset, elämäntilanteiset? Mitä perusteita heidän valinnoilleen on? Vai onko niitä? Vai eikö maailmasta LÖYDY parempia ohjelmia? Eikö niitä tehdä missään? Onko tämä jonkun parasta? Minkälaiset ihmiset niitä televisio-ohjelmia tekevät?

*Miksi meidän kylän kaupasta ei saa sitä mitä ihmiset haluaisivat ostaa, vaan pitäisi ostaa sitä mitä sieltä saa? Kuka on se tyyppi jossain keskusliikkeen keskuskonttorissa , joka sanoo että nuo eivät tarvitse tuota ruisleipää enempää per päivä. Syökööt tuota toista joka känttyyntyy kyllä sinne hyllyyn kuivana vanhana käppyränä, mutta kelvatkoon. Toista ei tipu. Onko tässä joku logiikka?! Ja kyllä kyllä kyllä. Olen ksyynyt sitä kaupasta, seuraavalta taholta ja sitä seuraavaltakin. Vastaus on ollut jokaisessa omanlainen mutta tarkoitusperältään sama: näin se nyt vaan on.

*Naispappeuden hyväksymättömät papit vetoavat johonkin  kohtaan raamatussa, jossa sanotaan että miehet menkööt messuilemaan ja naiset älkööt menkö (vapaa suomennos ja muistelos lehtiartikkelista). Minua kiinnostaisi tietää (laiska kun olen niin en itse ala etsimään vastausta) miten raamattu perustelee tämän? Miten nämä tähän uskovat ihmiset perustelevat? Monessako muussa asiassa ihmiset ajattelevat "koska siellä lukee niin"? Sokeaa uskoa kirjoitettuun? Minä kyllä olen avoin kaikille hyville perusteluille, en vaan oloe kuullut vielä yhtäkään sellaista. Minua siis kiinnostaisi tietää onko siellä raamatussa edes perustelua sille miksi nainen ei saisi toimia pappina? Onko hänen ajattelunsa, siunauksensa, suojelunsa, saarnansa erilaista SIKSI että hänen fysiikkansa on erilaista? Eikö sillä perusteella pitäisi analysoida ihan yleisesti sellainen sortti ihmisrodusta joka siihen sopii, ei kaikki miehetkään todellakaan ole samanlaisia keskenään?

*Miksi kansanedustajiksi halutaan niin kovasti, koska ryhmäkuri on se joka ratkaisee. Jos olet äläkkää pitävä yksinäinen susi, niin saat kyllä medianäkyvyyttä mutta ei se mitään itse asioihin auta. Kuka sitten ratkaisee ryhmän kannan? Vanhat jäärät? Onko pääministerillä valtaa? Presidentillä nyt ei ainakaan ole, kuin näennäisesti miettiä pääseekö Valjakkala vapaalle vai ei. Tässä maassa asioista päättävät muutamat ihmiset ja minusta heidän valitsemisensa jatkossa on se ratkaiseva, ei minkään yksittäisen peräkylänäijän tai -muijan saaminen istumaan eduskunnan kantti kertaa kantti koppiin. Tosin onhan niillä edustajilla aika hyvä se mikä-lie-liukumisluopumissopeutumis-eläke. Että lasku tavalliseksi kuolevaiseksi tapahtuu taloudellisestikin pehmeästi.

*Kuka viitsii seurata muotia? Miksi? Miksi halutaan näyttää samanlaiselta kuin joku toinen? Miksi? Monelle ei edes sovi muodissa olevat mallit tai värisävyt. Silti niitä pidetään vaikka kynnenpäässä, että ollaan trendikkäitä Miksi se on niin tärkeää? Eikö osata olla omia itsejään? Eikö oma itseys ole juuri tavoiteltava ominaisuus eikä se että tehdään joku muotti, laitetaan sinne tietynlaiset vaatteet, ajatukset, mielipiteet ja arvot ja sitten tuut tuut! Tuutista alkaa suoltaa pihalle muodikkaita ihmisiä, koteja, lehtiä, ohjelmia, ... Mikä peruste sille on? Toisten matkimiselle?

Nyt pitää mennä hämmentämään makkarasoppaa.