Tähän on tultu: istun lötköoloasussa sängynlaidalla läppis sylissä, naputan ja mutustan shrek-muroja niin että näytölle roiskuu...

Muistin onneksi äsken käydä laittamassa uunin päälle, jotta saan sinne lasagnen lykätä hetken päästä. Meillä ei periaatteesa ole ollut niin tarkkoja aikatauluja syömisten suhteen, kunhan ollaan siis jonkinmoinen lounas tehty joka päivä ennen seuraavaa ruokailua hehhheh. MUTTA eilenkin kun tunnilla meni eteenpäin, niin Ilari nukahti TAAS syöttötuoliin kesken kaiken. Pikkupakko siis aikatauluilla.

Pyhänä ois kastejuhla ja vauvapojjaan, Onniponnin, virallinen nimi julkistetaan. Stressiä ei valmisteluista ole, vielä. Kun siivoaminen on ainoa iso juttu, mutta sitä ei voi meidän sotkupekkojen kanssa tehdä ennen lauantaita tai kaikki on sotkettu uudestaan sunnuntaihin mennessä... Leipomukset on lapulla aikataulutettuna: kun sen mukaan väännän milloin mitäkin niin valmista on silloin kun pitääkin.

Meillä on porukalla ihan hyvä rytmi nykyään: aamulla heräillään melkein samaan aikaan, kulutetaan aikaa aamupalan ja aamuleikkien merkeissä tovi, koululaiset häippää "töihinsä" ja mie kuljen kahvimuki kädessä pitkin taloa ja heräilen muksuja seuraten. Sitten alkaa tosiaan ruuanvalmistelu, jotta se on ennen puoltapäivää valmista, imettelen vauvaa ja luotsaan isompien poikine leikkejä - vaikka ne on aamupäivisin kyllä sujuneet hyvin ilman muakin. Vauva saattaa torkahdella ja me syyään se ruoka. Sitten kuukahtaa kaks nuorinta - Onniponnikin oikein pitkille unille - ja meillä on laatuaikaa Asserin kanssa tehdä tehtäväkirjoja, askarrella tai vaan lueskella kainaloittain. Koululaisia kotiutuu ripotellen ja kun viimeinenkin on tullut, niin pienimmätkin herää. Nautitaan välipalaa, koitetaan pottailla ja taas imetellään useampaankin otteeseen. Koululaiset tekee läksyjä, mää neuvon ja tarkistan ja haastattelen koulukuulumiset. Ilmoista riippuen sitten mennään joko pihalle tai vaikka kaupoille autolla, puuhastellaan koko perheen voimin pihahommia tai leivotaan tai kokataan sisällä , jos on harrastuksia niin sitten niitä, saunotaan, syödään iltapala ja luol ysiltä on jo kaikki muut lapset nukkumassa paitsi vauva ja esikko. Vauvakin nukahtaa viimeistään ysiltä ja puol kymmenen menee esikkokin hiljentymään, me mussutellaan jotain herkkuja ukon kans ja rupatellaan ja tuijotetaan telkkaa. Aika usein mä luen vielä sängyssä ennen nukahtamista.

Joka välissä tietenkin heitellään hevosille heiniä, reuhkataan koirien kanssa ja pistetään oyykkejä ja tiskejä koneisiin ja koneista.

Ihan kivaa elämää.