Jaaha, talvi se tulla tupsahti kevään keskelle. Hittolainen, mitenköhän kaikkien pienten lintusten mahtaa nyt käydä, jotka tänne pohjolaan jo saapuivat... -taidan mennä laittamaan ainakin vähän jotain siemeniä lintulaudalle, etteivät heti nälkään kuole. Kylmähän siellä ei ole.

Vaalitkin on sitten vaaliteltu ja nyt analysoidaan tuloksia. Ottaako keskusta kokoomuksen mukaan hallitukseen vai tekeekö harkittua väkivaltaa kuten Katainen eilen jutusteli haastatteluissa (että se on sitä jos ei kansan ääntä kuunnella ja oteta). E n ole vielä tänä aamuna avannut telkkua ja katsonut mitä siellä on iltam<yöhään mietitty. Illalla menin nukkumaan aika pian yheksän jälkeen, en jaksanut pidempään sitä saman toistamista katsella; Heinäluoma "katsotaan nyt ensin kaikki äänet ", Katainen "kokoomus on jo vaalivoittaja" ja Vanhanen.... niin mitähän hän mahtoikaan sanoa.... katsoin kyllä moneenkin kertaan mutta mitään ei jäänyt päähäni *anteeksi nyt vain*.

Kun nyt ruotimaan lähdetään ja minähän jo lähdin, niin rouva Vanhanen se vasta oli pettymys kun avasi suunsa! Siis hyvänen aika, lentoemäntä (luulisi että tottunut puhumaan ventovieraillekin diipadaapaa) ja politiikkaa vuosia läheltä seurannut kirskahteli siihen malliin että korvissa soi. Lehtihaastatteluista olisin kuvitellut hänelle matalan rauhallisen aikuisen naisen äänen - ja ajatukset. No kerrankos sitä erehtyy ihminen jos toinenkin.Enkä millääntavoin arvostele hänen todellisia ajatuksiaan, saattavat olla vallankin viksuja, tämä kommentointini perustuu ihan tasan tarkkaan niihin muutamaan lauseeseen jotka hän sanoi siellä keskustan vaalivalvojaisissa. *saakohan tälläistä edes sanoa blogissa, vai lähettääkö joku mulle kiukkuisen tekstarin kohta...virn*

Tarja Cronbergin tilanne jäi hieman avoimeksi ennen nukkumaanmenoani - mutta silloin oli ainakin tilanne että puolueensa (vihr) puheenjohtaja ei päässyt eduskuntaan. Tarkoittaneeko että eivät ole häneen tyytyväisiä (kenttäväki?) vai että vaalipiirissään (joka jonkun mukaan oli uskaliaan vaikea) ei ole vain vihreitä? No, politiikon pallit ovat aika tutisevat, sehän tiedetään.

Niinistö se sitten teki mitä odotettiinkin, veti ääniä tykönsä kuin magneetti klemmareita hutiloivan sihteerin pöydänalta.Mä tykkään Niinistön karismasta, tosin en ole oikein varma mihin se perustuu, mutta kuitenkin ihan likable :)

Perussuomalaisten paikatkin lisääntyivät ja Soini hehkui, vähän jäi paha maku suuhun päivällisestä telkkapätkästä jossa ehdokas Frederik kouhkasi rasisti-asiaan että ei se haittaa vaikka heitä rasisteiksi leimattaisiinkin.SIIS MITÄ?! Ehkä en kuullut oikein, toivotaan niin.

Olipas poliittista pohdintaa, maallisempia asioita välillä: Ilari nukahti noin klo aderton sohvalle ja kannettiin siitä sänkyynsä ja nukkui aamuun asti - tosin parkuen yöllä muutamat karmeat kerrat, ei tosin ihan tuskanhuutoja, vaan pikemminkin unihuudoilta kuullostavia ääniä. Aamulla mulle tuli hänestä sellainen olo että on kuumeessa, vaikkei siis ollutkaan kovin kuuma. oli jotenkin niin vaisu ja rauhallinen . Nyt leikkii tuossa innolla isoveikan kanssa joten ei liene kovin pahasti ainakaan kipiä, onneksi.

Mies saunotti eilen lapset -keskimmäiset- ja kaikki olivat varsin tattismorovalmiita nukkumaan ajoissa. Ihan hyvä, kun oli kerran kouluaamu taas. Esikon ratsastuskoulutus meni taas hyvin- kyseessä on siis ratsastuskoululle muualta tuleva kouluttaja joka treenaa tiettyä porukkaa pikkuryhmissä noin kerran kuussa. On hyvä ja taitava, sanoo esikoinen. Mä olen niin onnellinen tuosta harraastuksesta, että se aikoinaan löydettiin ja kolahti heti kohdalleen. Liikunnasta innostunut tytär meinaan oli pitkään eksyksissä lajinhaun suhteen - ratsastuksen löydyttyä ei ole ollut epäilystäkään missä on lahjakas. mun mielestä jokaisen ihmisen maapallolla pitäis löytää se joku asia mitä tykkää tehdä ja mikä sujuu - tulee onnistumisen hetkiä ja itsetuntoa ja kehittymistä ja vaikka mitä. Olkoon se laji sitten postimerkkeily, shakki, lastenhoito, mudanvalanta tai tähtien tarkkailu, kunhan on!

Tänään taas normireissut, viulutunnit ja kaupat, kokkailut ja pyykkäilyt. Ihan kivaa arkea!