Valvottu yö, nyt kombinaatio edellisistä eli ensin valvoin itsekseni, kaikki maailman asiat pyöri mielessä (mm. Kirka, eräs sairastunut rouva josta en edes tykkää mutta joka silti säälittää tälläi salaa, esikoisen rästiin jääneet kokeet, oma muljumaton maha...) ja sitten aamuyöstä Ilari aloitti jonkun ihme rähjyn. Seisoi pinnasängyssä ja rynkytti niin paljon sitä reunaa että nitinä ja rytke kuului, pelkäsin että hajoo vielä koko reuna. Ja karjui. Ja meuhkasi. Ja kun kello kilautti seitsemän, niin poika oli hipihiljaa valveilla sängynpohjalla ja katseli suurilla silmillään. Mää komensin vähemmän äidillisesti että alas nousta nyt sitten ja poika kipusi hyvin hiljakseen pystyyn. Mun lempeä äidillisyyteni karisee näköjään aamu aamulta...

Mies oli lähtenyt aikaisin työreissuun joten murkinoitin porukan ja pakkasin kaikki autoon: osa jäi taksia oottamaan, esikko pääsi omalle koululleen päin. Ja takaisin kotia jatkamaan aamupalaa.

Eilinen meni oikein mukavasti, kerhossa oli kivaa taas rupatella (miten mä aina yllätän itseni paasaamasta hevoskasvatuksesta niille ihmisille jotka ei siittä välttämättä ole kiinnostuneita...no, kuulin mäkin lehmän kohdun ulostyöntymisestä.Vastapainoksi.) ja kerhon jälkeen jäätiin pihalle lumeen pyöriskelemään, oli jopa kolattavaa hiukan, ehkä toisen kerran tänä talvena. Pikkupoijjaat peuhasivat pöpperöisissä kasoissa koiran kera ja mä juoksin välillä soppaa hämmentämässä sisällä. Kyllä ollaan oltu viisaita kun laitettiin keittiö siihen kohtaan että sieltä on hellanäärestä suora sihti tohon pihalle. vaikka muuten onkin pirtin pimein kohta, niin on se silti hyvä.

Tyttöjen kotiuduttua koulusta soppa näki loppunsa ja taas mentiin pihalle, mä tosin nukutin Ilarin ensin sisälle ja nukkuikin jopa pari tuntia *hallelujaa*. Kun haalarit oli komannen kerran kuivatettu, huruteltiin vielä luistelemaan. Sen jälkeen saunaan ja pizzaa naamaan ja kohta kuorsasi koko porukka aika sikeää unta. Paitsi minä, tietenkin...

Nyt tartun imuriin, ehdin hurauttaa alakerran ennen kuin poiketaan kaverilla. Illalla on tulossa vieraita puolestaan meille.