Asserin 5v neuvola meni hyvin! Paitsi terveydenhoitaja oli taas se sijainen joka luultavasti pelkää mua *heeh* eikä oikein uskalla sanoa mulle mitään (oli joskus Ilarin vauvaneuvolakäynnilläkin ja vaan tuijotteli mua mutisten että ei hän osaa sulle mitään sanoa... *vedoten siihen että mulla niin paljon lapsia ja hällä nolla kokemusta*). Reppana toisteli "olisko sulla jotain kysyttävää" varmaan viiteen kertaan ja kun siinä aikani juttelin kuulumisiamme yms. niin kysäisi vaan siihen päälle että olisko sulla jotain kysyttävää... Jokatapauksessa neuvolakorttiin kirjoitetusta tekstistä selkisi että poika oli suorittanut tehtävät hyvin, kaikki ok aistien ja taitojen suhteen. Asseri itse oli hyvin iloinen kun ei otettu mitään "neulakokeita" ja mentiinkin sitten kaupan kautta kotiin, haettiin kivoja tarroja reippaalle pojalle.

Tyttöset olivat täynnä intoa koulusta tullessaan ja into jatkui iltaan asti, halusivat sitten hiihtokilpailuihinkin illankorvalla vielä. Ei auttanut muu kuin mennä sinne koko revohka (esikoinen jäi pitään taloa ja koiria pystyssä), olikin oikein mukavaa, hieman vetistä vain. Mulla oli Ilarille pulkka ja purjehti sillä pahimpien järvien yli oikein komeasti. Tytöt hiihtivät kumpikin vaativan pururadan lenkin (1km) jossa on semmosia ylämäkiä että aikuisiakin heikottaa välillä niitä nousta. Tytöt eivät pahemmin kainostelleet vaan posket punaisina porhalsivat reissun aj lotkivat kuumaa mehua päälle, sponsoroitujen lakupötköjen kera. Asseri remusi pitkin sohjokasoja ja oli jo ennen kisan alkua likomärkä, mutta onnellinen...

Illalla tein vielä äkäseen pannarin kun kaikilla oli hiuko ja sen jälkeen olikin hyvä kuukahtaa petiin, itsekin kyllä tainnuin heti Ilarin perässä, yhdeksänaikaan... Mutta aamulla olikin oikein pirtsakka olo ja oli mukava nousta uuteen päivään, aamupalatin kersat ja kuskasin minne kenenkin, hevosetkin pääsi pihalle ja koiruudet jompsottamaan pitkin pientareita.

Ilarin kummitäti soitti treffeistä viikonlopulle ja sehän passaa! Lauantaina mulla on parturi (vihdoinkin!) ja sunnuntaille ei ollut muita suunnitelmia kuin ruopata takkutukkaisia hevosia. Hyvä ajankohta sinänsä kun on räpäskäkelit muutenkin ja nuo piehtaroivat varmaan kerran tunnissa laitumen kuraisimmassa kolkassa, mutta jotain niille kökkösille pitää tehdä, tai ainakin olla tekevinään :)

Kuulin muuten eilen iloisia uutisia, minusta tulee mummupuoli!!!!! Riehaannuin täysin ja pyysin mahaa meille hipelöitäväksi heti kun ehtii, lupasi tulla :))