Jotenkin tuntuu hyvältä päivältä. Yö meni Ilaria opettaessa, vai miten päin se mahtoi mennä... Hällehän jäi siitä sairastelusta heräilytaipumus öisin - noin puolen tunnin välein piti nousta ja laittaa valot, muuten ei herra hiljennyt. Ja todellakin: sitä ääntä lähti. Päivisin kuitenkin hän oli suht normaalin oloinen , kun taas me kaikki muut näytimme "hieman" räjähtäneiltä zombeilta. Viimeyönä sitten päätin että en nouse. En. Huutakoon, valvottakoon, en nouse. Sanoinkin heti ensimmäisen äläkän tultua, että laitas tutti ihan itse vaan suuhus! Hölmistyneen hiljaisuuden jälkeen poika teki niin ja niin nukuttiin hetki. Sama toistui muutaman kerran: mutta sainpas maata koko yön ja olla pimeässä :) Niin sitä vaatimukset vähenee olosuhteiden koventuessa... (Ja mainittakoon kaikille vielä, että pojan itku oli parasta mahdollista kotimaista tekoitkulaatua mitä markkinoilta saa. sellaista "ää-ä" kokeilua ja hiukan kovennettua "ää-Ä" jos ei palvelua tapahtunut hetsilleen. En minä tietenkään itkevää lasta muuten huudattaisi.)

Tulipa tuosta suluissa olevasta lauseesta mieleen, kun oli taannoin jossain mediassa (tv?) juttua ja-sanan kimppuun käyneestä hyypiöstä, oli siis sutannut kirjastonkirjoista kaikki ja-sanat ja erityisesti ne jotka aloittivat lauseen. Minä olin lukion ainekirjoituksissa sellainen pulppuamalla kirjoittaja ja opettaja (parka) joutui aina selittelemään tuotoksiani muille. Kuten että miksi että-sanalla ei saa aloittaa lausetta, paitsi minä nyt sain - ja aloitin vielä koko aineen sillä. Kun se kuului ajatuksenjuoksuuni (kuulemma ja näinhän se oli). Että mä rakastin sitä opettajaa, kun se ymmärsi minua!Yo-aineeni kirjoitin muuten koiran pissatuksesta ja sain ällän ja pääsin lehteen sen kirjoitelmani kanssa :) Vähän näin jälkeenpäin tökkii se aihe - olisi saanut olla joku vähän ylevämpi, mukavampi sanoa kysyttäessä vaikka joku "globaalin teollistumisen aiheuttamat huolet".

Tänään olis vihdoin kuopuksen lääkärinneuvola ja muistuttakaa joku mua, että menen huomenna jonkun kanssa hammaslääkäriin. En nyt tarkalleen muista että kenen kanssa, kun niitä lappusia tuli kolmelle...

Sitä lunta sais muuten nyt tulla. Ostettiin eilen Asserille monot (kun halvalla sai just oikeaa kokoa) ja jos pojan jalka samaa tahtia kasvaa kuin tähänkin asti, niin enstalvena niillä ei enää hiihtele sama poika. Joten sitä lunta sais tulla , ettei mennyt sekin ostos hukkaan.Samalla reissulla myyjä antoi hyvän vinkin luistelun harrastamiseen (kun manasin aiemmin ostettuja luistimia ilman käyttömahdollisuutta): naapurikaupungin jäähallissa on yleisövuoro lisätty ihan inhimilliseen aikaan ja sinne suuntaamme vielä ennen loman loppua!