Jaa.jaa, mihinkäs sitä jäinkään viimeksi... torstaille. Kahvitus-kakutus meni kaupalla ihan hyvin, jos ottaa huomioon että kakut saapuivat paikalle paljon myöhemmin kuin ihmiset ja minuakin väentungos ja kuumuus laittoivat huipattamaan. Yritin kuitenkin pontevasti seistä, tarjoilla ja hymyillä ja kun väki hälveni niin lysähdin kuin perunasäkki nurkkaan istumaan. Kolme tuntia vierähti kunnes pääsin kotiin syömään miehen "tekemää" ruokaa: mennessäni olin laittanut lihat uuniin ja perunat kattilaan, hienosti oli mies osannut ottaa ne aikonaan pois *taputtaa* ja ruokkia kotona olleet lapsetkin itsensä lisäksi. Naamiaisiin valmistauduttiin huolella: Juliasta tuli upea prinsessa, Ansusta kiähkiäh-noita viittoineen ja hattuineen ja Asserista tulikin motoristi-mies! Isänsä osti hälle Hot Rod & Rock Showsta pienen harley-davidson takin ja kun laitettiin musta huivi päähän ja arskat silmille, oli look täydellinen! Ilari oli itseoikeutetusti Puuha-Pete, kun aikamme sitä pähkäiltiin- tietenkin puuhapete! Mikäs muu.. Leikkivasaran sidoin narulla haalarinlenksuun kiinni ettei huku siellä melskeessä ja vilskeessä. Paikalla oli porukkaa tosi hyvin, munkit menivät ja ohjelma oli hubaisaa. Arpa suosi vähän kaikkia ja Julia voitti koko jättipotin, kaikkien sisääntulleiden kesken arvotun lahjakortin! Nyt saadaan jätskiä pallo toisensa perään paikalliselta jätskikioskilta!

Perjantaina tuli aamulla vierahia - vatsakas kaveri poikineen, pian koittaa jo sekin aika kun tulee vauvan kera! Ilari nukahti kummallisesti taas pöydän alle - nostin sieltä sohvalle ja nukkui neljä tuntia. *kauhistelee ja ihastelee* . Myönnän että mittasin sitten kuumeenkin *noup* kun senverran harvinaista tuo koisaaminen on... Mies vei esikon ratsastaan ja läks työreissulle, mä sitten hain likan kotio ja laitettiin samalla hevoset sisälle. Ihan itse vielä laitoin isot pariovet sieltä perältä kiinni, josta hevoset sisäistetään ja ulkoistetaan. Jonkin ajan päästä katselin kotoa olohuoneenikkunasta että ovet olivat sepposen selällään. Kummallista, perin kummallista. Ei siinä auttanut muu kuin mennä ne sulkemaan, vaikka ei meinannut silmiään uskoakaan että ovet olivat todella auki. Ja miten olivat auenneet, se jäänee ikuiseksi mysteeriksi. Esikko sai hauskan kuvan hevosista jotka pällistelivät avonaista ovea kaulat pitkillä karsinoistaan ihan yhtä pöllämystyneinä kuin mekin. *harmi kun johto hukkapiilossa, en saa siirrettyä kuvaa ainakaan vielä tähän*. Ilta sujui mukavankivasti, Ilari touhotti virkeääkin virkeämpänä *no yllätys!!* ja mukelot olivat muutenkin hyvin tyytyväisiä karkkipäivä herkkuihinsa: oli jokaiselle pikkukulho viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja ja leipäjuustoa muutamalle halukkaalle. Ihmeiden ihme, Ilarikin nukahti silti yhdeksältä ja mä pääsin Ilman Johtolankaa`n jälkeen nukkumaan.

Aamulla nousin pirteänä päästämään koiraa pihalle ja kaskummaa, ulko-ovi oli auki. Koira ei ollut onneksi pihalla, kun väliovi on lukossa kenkäherkuttelunsa vuoksi. Mä en ymmärrä mikä näitä ovia nyt vaivaa, kun kaikki läpättävät avonaisina! No, muutama räkättirastas mulle säksätti vaan rappusilta, ei sen kummempia vieraita ollut tulossa sisälle, joten ei pikku tuuletus nyt niin pahasta ollutkaan...

Tänään pitää muistaa viedä kaksi tyttöä ratsastaan, yksi viulunsoittoon ja piipahtaa vielä Ilarin kummitädilläkin siinä välissä jos ehtisin vain. Lupasivat vilpoista päivää, kauniilta siellä ainakin näyttää ja mää oeln kyllä varautunut grillipihveillä, saa nähdä paistanko niitä sitten pipo päässä vai miten, mutta paistaa aion kuitenkin. Illalla kotiutuu jo mieskin ja huomenna taas varmaan maalataan tallinseinää loppuun.Lapset nauttivat neljänpäivän vapaastaan, vasta keskiviikkona seuraavaksi kouluun!